Linguine s pestem
15 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Linguine
- 3lžíceOříšky piniové
- 2hrnkyBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůSůl
- 40gramůSýr Parmezán
- 2lžíceSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 125mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
47 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme,vrátíme do hrnce.
- 2Asi 5 minut předtím, než se těstoviny dovaří,opražíme piniové oříšky na malém ohni dozlatova (2-3 minuty). Necháme je vychladnout. Piniové oříšky, bazalku, česnek, sůl a sýry mixujeme na jemno asi 20 sekund. Umělohmotnou stěrkou seškrábneme hmotu ze stěn nádoby.
- 3Mixér uvedeme do chodu, postupně přiléváme tenkým praménkem olivový olej, až vznikne nazelenalá pasta. Podle chuti můžeme přidat černý pepř. Omáčku protřeseme s těstovinami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.