Linguine s pestem

15 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
47 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme,vrátíme do hrnce.
  • 2
    Asi 5 minut předtím, než se těstoviny dovaří,opražíme piniové oříšky na malém ohni dozlatova (2-3 minuty). Necháme je vychladnout. Piniové oříšky, bazalku, česnek, sůl a sýry mixujeme na jemno asi 20 sekund. Umělohmotnou stěrkou seškrábneme hmotu ze stěn nádoby.
  • 3
    Mixér uvedeme do chodu, postupně přiléváme tenkým praménkem olivový olej, až vznikne nazelenalá pasta. Podle chuti můžeme přidat černý pepř. Omáčku protřeseme s těstovinami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.