Linguine s pestem a medvědím česnekem

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
947 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
49 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Medvědí česnek omyjeme a po usušení jeho lístky nahrubo nasekáme. Obyčejný česnek oloupeme a také nahrubo nasekáme. Zhruba 1 polévkovou lžíci piniových oříšků si necháme na finální naaranžování, zbývající oříšky pečlivě rozmixujeme s nahrubo nasekaným medvědím česnekem a česnekem, postupně přidáváme 50 g nastrouhaného parmazánu, trošku soli, pepř a trochu olivového oleje.
  • 2
    Do osolené vroucí vody ve velkém hrnci přidáme pár kapek olivového oleje a podle návodu uvaříme těstoviny na skus. Poté slijeme přes síto a dáme okapat.
  • 3
    Na pánvi bez použití tuku restujeme zbývající piniové oříšky, dokud nezačnou příjemně vonět. Připravené těstoviny smícháme s pestem, podáváme na nahřátých talířích lehce posypané trochou parmazánu a piniových oříšků, na závěr přizdobíme bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.