Linguine s rajčatovou omáčkou a piniovými oříšky
20 min.

Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 30gramůOříšky piniové
- 250gramůSardinka obecná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůTěstoviny Linguine
- 50gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a ančovičky přibližně 5 minut. Potom přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, piniové oříšky a vaříme 10 minut. Nakonec vložíme sardinky, vaříme ještě 5 minut. Dle chuti osolíme a opepříme. Mezitím si ve větším hrnci uvaříme těstoviny, důkladně je scedíme a promícháme se směsí. Na talíři pak posypeme trochou strouhanky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.