Linguine se smetanou a chřestem
30 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSýr Ricotta
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 500gramůTěstoviny Linguine
- 500gramůChřest bílý
- 45gramůMandle
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 75gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
27 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mandlové lupínky opražíme.
- 2V misce utřeme ricottu dohladka, přidáme smetanu, strouhaný parmazán, nastrouhaný muškátový oříšek, ochutíme solí a pepřem a promícháme.
- 3Linguine uvaříme v osolené vodě do poloměkka, přidáme překrojený chřest a ještě krátce cca 3min povaříme. Poté scedíme a 2lžíce vývaru si ponecháme a vmícháme jej do sýrové směsi.
- 4Těstoviny promícháme se sýrovou omáčkou, rozdělíme na talíře, posypeme opraženými mandlovými lupínky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.