Linguine se sušenými rajčaty
40 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Linguine
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 80gramůRajčata
- 450gramůPassata (drcená rajčata)
- 100gramůOlivy černé
- 20gramůBazalka
- 40gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce.
- 2Na pánvi na oleji za občasného zamíchání nakrájenou cibuli asi 3 minuty doměkka. Přidáme sušená rajčata a prolisovaný česnek, ještě asi minutu smažíme.
- 3Na pánev dáme konzervovaná rajčata, olivy a bazalku. Směs opepříme, přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs asi 10 minut zvolna povaříme.
- 4Omáčku nalijeme na horké těstoviny a jemně promícháme. Jednotlivé porce ozdobíme nastrouhaným parmazánem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.