Lionská kuřecí prsa
50 min.
Ingredience
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 30gramůŘeřicha
- 600gramůKuřecí prsa
- Marináda
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
- 3lžícePetržel - nať
- 5gramůProvensálské koření
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
448 mg
Cukr
92 mg
Postup přípravy
- 1Na marinádu: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, nasekanou petržel, provensálské koření, podle chuti pepř a sůl. Prsa v marinádě několikrát obrátíme a necháme 30 minut v chladničce marinovat.
- 2Prsa vyjmeme a osušíme na papírových ubrouscích. Osolíme je a lehce poprášíme moukou, přebytečnou mouku oklepneme.
- 3Na velkou pánev nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo.
- 4Prsa dáme kůží dolů do pánve a 10 minut je smažíme. Potom je obrátíme a smažíme dalších 10 minut, až jsou dozlatova a uvnitř dobře propečená. Vyjmeme a udržujeme teplá. Z pánve slijeme tuk a odstraníme příliš zhnědlé připečeniny.
- 5Na pánev přilijeme vývar a vaříme asi 8 minut, aby se svařil na 2-3 polévkové lžíce.
- 6Prsíčka servírujeme na vrstvě řeřichy, přelité horkou šťávou, ozdobené nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.