Lionské brambory

110 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu lehce vymažeme máslem. Ve woku rozpustíme máslo, přidáme cibuli a mírně smažíme 3-5 minut, až je cibule měkká, ale nemění barvu.
  • 2
    Brambory a cibuli skládáme ve vrstvách do zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme a skončíme bramborami.
  • 3
    Povrch brambor polijeme zbylým máslem z pánve a pečeme při 190 °C v předehřáté troubě 1-1 1/2 hodiny, až jsou brambory měkké. Ozdobíme petrželkou a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.