Lisabonská husí játra

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
55 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svaříme vodu, víno, ocet, česnek, bobkový list, na kolečka nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Necháme vychladnout.
  • 2
    Husí játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, vložíme do misky, zalijeme marinádou a necháme v chladničce odležet 24 hodin.
  • 3
    Druhý den vyjmeme plátky jater z marinády, necháme je okapat a opečeme je na 100 g rozehřátého másla. Zalijeme je procezenou marinádou, přikryjeme pokličkou a dusíme téměř dosucha. Před podáváním vmícháme 80 g másla, ale už nevaříme.
  • 4
    Podáváme posypané zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.