Lisabonská husí játra
55 min.
Ingredience
- 400gramůJátra husí
- 2decilitryVíno bílé
- 2decilitryVoda pitná
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2lžíceOcet vinný
- 1kusCibule
- 3lžícePetržel - nať
- 180gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
55 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Svaříme vodu, víno, ocet, česnek, bobkový list, na kolečka nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Necháme vychladnout.
- 2Husí játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, vložíme do misky, zalijeme marinádou a necháme v chladničce odležet 24 hodin.
- 3Druhý den vyjmeme plátky jater z marinády, necháme je okapat a opečeme je na 100 g rozehřátého másla. Zalijeme je procezenou marinádou, přikryjeme pokličkou a dusíme téměř dosucha. Před podáváním vmícháme 80 g másla, ale už nevaříme.
- 4Podáváme posypané zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.