Lišky v omáčce z bazalek
25 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 150mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůSýr krémový
- 1kusBazalka
- 30gramůOříšky piniové
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5kilogramLišky čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
35 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Lišky si očistíme, opláchneme a necháme oschnout. Rajčata ponoříme do vroucí vody, oloupeme slupky a zbavíme jadérek. Spařená rajčata nakrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem zbavíme slupek a najemno nakrájíme. Bazalku omyjeme, necháme oschnout a nakrájíme podélně na tenké nudličky.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo a olej. Následně osmahneme lišky, po chvíli přidáme česnek a cibuli a společně krátce podusíme. Mléko smícháme s vývarem a směs přilijeme na pánev. Přidáme sýr a vzniklou směs necháme 5 minut vařit.
- 3Na jiné pánvi necháme orestovat piniová semínka. Bazalku s rajčaty přidáme do houbové směsi a vše dochutíme solí, pepřem a zalijeme citronovou šťávou. Před podáváním posypeme piniovými semínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.