Listové taštičky plněné hovězím masem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na středně silném plameni v pánvi rozpálíme olivový olej a 3-4 minuty restujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme mleté hovězí maso, nadrobno nakrájené plátky slaniny, očištěné jehněčí ledvinky, plátky čerstvých žampionů a restujeme ještě 4 minuty. Potom přimícháme mletou papriku, nové koření, sůl a pepř, 1 minutu ohříváme, přilijeme černé pivo, přidáme rajčatový protlak a po přivedení k varu ztlumíme plamen a vaříme 10 minut do vyvaření tekutiny. Z pánve přelijeme do misky a necháme vychladnout.
  • 2
    Ze 2 plátů listového těsta vykrojíme 12 koleček. Šest koleček dáme na dno vymazaných misek na zapékání, na ně navršíme masovou směs, zakryjeme dalším kolečkem z listového těsta, okraje těsta přitlačíme na okraj misky. Kvůli úniku páry při pečení, těsto na povrchu nařízneme. Povrch taštiček potřeme rozšlehaným vejcem a nasypeme sezamová semínka.
  • 3
    Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.