Listový salát s grilovaným kuřecím masem
35 min.
Ingredience
- 250gramůSalát kadeřavý
- 2litryVoda pitná
- 400gramůKuře
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKari koření
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- Na paprikovou omáčku
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyChilli paprička
- 1kusŠalotka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůZakysaná smetana
- Na zálivku
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
48 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kadeřavý salát opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Osušíme, natrháme na velikost sousta a dáme do misky.
- 2Papriku a chilli papričky rozřízneme na půlky, vyhodíme semínka. Papriky nakrájíme na malé kousky, papričky drobně nasekáme. Omytou šalotku oloupeme, drobně nakrájíme, vložíme spolu s nakrájenou paprikou do vroucí vody. Povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat a udržujeme teplé.
- 3Omytá kuřecí prsa osušíme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením.
- 4Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplotu. Do středu naskládáme připravená prsa. Pokaždé straně opékáme přibližně 10 minut. Sundáme z grilu, necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na malé, úhledné kousky.
- 5Příprava omáčky: papriky, chilli papričky a šalotku ručním mixérem rozmixujeme. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a promixujeme.
- 6Příprava zálivky: Ve vhodné nádobě důkladně metlou prošleháme ocet, sůl, pepř a olej.
- 7Připravený kadeřavý salát smícháme spolu se zálivkou. Těsně před podáváním salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce položíme grilované maso, přelijeme paprikovou omáčkou. Posypeme nasekanou petrželovou natí a salát podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.