Listový salát s grilovaným kuřecím masem

35 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
48 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kadeřavý salát opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Osušíme, natrháme na velikost sousta a dáme do misky.
  • 2
    Papriku a chilli papričky rozřízneme na půlky, vyhodíme semínka. Papriky nakrájíme na malé kousky, papričky drobně nasekáme. Omytou šalotku oloupeme, drobně nakrájíme, vložíme spolu s nakrájenou paprikou do vroucí vody. Povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat a udržujeme teplé.
  • 3
    Omytá kuřecí prsa osušíme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením.
  • 4
    Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplotu. Do středu naskládáme připravená prsa. Pokaždé straně opékáme přibližně 10 minut. Sundáme z grilu, necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na malé, úhledné kousky.
  • 5
    Příprava omáčky: papriky, chilli papričky a šalotku ručním mixérem rozmixujeme. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a promixujeme.
  • 6
    Příprava zálivky: Ve vhodné nádobě důkladně metlou prošleháme ocet, sůl, pepř a olej.
  • 7
    Připravený kadeřavý salát smícháme spolu se zálivkou. Těsně před podáváním salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce položíme grilované maso, přelijeme paprikovou omáčkou. Posypeme nasekanou petrželovou natí a salát podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.