Litevské golubce

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
43 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme náplň. Na 30 g másla osmažíme drobně nakrájenou cibuli a smícháme ji s 150 g dušené rýže, míchaným mletým masem, solí a pepřem.
  • 2
    Čisté velké zelné listy vložíme na 5-7 minut do vařící vody a z okapaných opatrně seřízneme žebra. Na vychladlé listy dáme připravenou náplň, stočíme do závitků, které naklademe těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáče a po obou stranách je na plotně opečeme. Na zbytku másla zpěníme mouku, zalijeme ji vlažným hovězím vývarem, přidáme zakysanou smetanu, cukr a rajský protlak, osolíme, přivedeme do varu a nalijeme na závitky. Přikryté závitky vložíme do trouby a dusíme 30-40 minut.
  • 3
    Hotové závitky podáváme s dušenou rýží, přelité omáčkou a posypané sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.