Litevské golubce
60 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 750gramůRýže dušená
- 350gramůMaso mleté - mix
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 800gramůZelí hlávkové bílé
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 2lžičkyCukr krupice
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 4lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
43 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme náplň. Na 30 g másla osmažíme drobně nakrájenou cibuli a smícháme ji s 150 g dušené rýže, míchaným mletým masem, solí a pepřem.
- 2Čisté velké zelné listy vložíme na 5-7 minut do vařící vody a z okapaných opatrně seřízneme žebra. Na vychladlé listy dáme připravenou náplň, stočíme do závitků, které naklademe těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáče a po obou stranách je na plotně opečeme. Na zbytku másla zpěníme mouku, zalijeme ji vlažným hovězím vývarem, přidáme zakysanou smetanu, cukr a rajský protlak, osolíme, přivedeme do varu a nalijeme na závitky. Přikryté závitky vložíme do trouby a dusíme 30-40 minut.
- 3Hotové závitky podáváme s dušenou rýží, přelité omáčkou a posypané sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.