Litevské zrazy
45 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 350gramůHovězí maso zadní
- 250gramůVepřový bok
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyŽemle tuková
- 6lžicPetržel - nať
- 200gramůCibule
- 5kusůVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 70gramůStrouhanka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 600gramůBrambory vařené
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1254 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
92 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zadní hovězí maso a vykostěný vepřový bůček nakrájíme na kostky, do mléka namočíme nalámané žemle a nasekáme zelenou petrželku. Dále drobně nakrájíme cibuli a natvrdo uvaříme 3 vejce.
- 2Maso dvakrát umeleme na strojku, osolíme, opepříme, přidáme vymačkané žemle, 1 vejce a 2 lžíce petrželky. Dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou a odložíme.
- 3Pak připravíme náplň. V kastrolku na másle osmažíme cibuli, vmícháme rozsekaná nebo nahrubo nastrouhaná vařená vejce s petrželkou, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou, směs dobře promícháme a odstavíme.
- 4Z masové směsi utvoříme oválné placičky, potřeme je připravenou náplní, svineme do zrazů (závitků) a konce přimáčkneme. Zrazy obalíme ve 2 rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a v rozpáleném sádle upečeme na pekáči v troubě.
- 5Hotové zrazy podáváme s vařenými bramborami sypanými zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.