Litevské zrazy

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1254 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
92 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zadní hovězí maso a vykostěný vepřový bůček nakrájíme na kostky, do mléka namočíme nalámané žemle a nasekáme zelenou petrželku. Dále drobně nakrájíme cibuli a natvrdo uvaříme 3 vejce.
  • 2
    Maso dvakrát umeleme na strojku, osolíme, opepříme, přidáme vymačkané žemle, 1 vejce a 2 lžíce petrželky. Dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou a odložíme.
  • 3
    Pak připravíme náplň. V kastrolku na másle osmažíme cibuli, vmícháme rozsekaná nebo nahrubo nastrouhaná vařená vejce s petrželkou, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou, směs dobře promícháme a odstavíme.
  • 4
    Z masové směsi utvoříme oválné placičky, potřeme je připravenou náplní, svineme do zrazů (závitků) a konce přimáčkneme. Zrazy obalíme ve 2 rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a v rozpáleném sádle upečeme na pekáči v troubě.
  • 5
    Hotové zrazy podáváme s vařenými bramborami sypanými zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.