Litevský bramborový kugelis

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
43 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramborák, přidáme vejce, tvaroh, sůl, pepř a škvarky.
  • 2
    Pekáč vymažeme sádlem, bramborové těsto ve vrstvě 3-4 cm rozestřeme do pekáče a v troubě asi 1 hodinu pečeme.
  • 3
    Mezitím připravíme omáčku. Na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a smícháme ji se zakysanou smetanou.
  • 4
    Teplý kugelis podáváme na talířích přelitý smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.