Litevský bramborový kugelis
75 min.
Ingredience
- 20kusůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůTvaroh jemný
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůVepřové škvarky
- 3kusyCibule
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
43 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramborák, přidáme vejce, tvaroh, sůl, pepř a škvarky.
- 2Pekáč vymažeme sádlem, bramborové těsto ve vrstvě 3-4 cm rozestřeme do pekáče a v troubě asi 1 hodinu pečeme.
- 3Mezitím připravíme omáčku. Na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a smícháme ji se zakysanou smetanou.
- 4Teplý kugelis podáváme na talířích přelitý smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.