Litina
120 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 10gramůSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 150gramůSlanina vepřová
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceMajoránka
- 2lžíceSádlo škvařené
- 42gramůDroždí
- 1lžíceCukr krupice
- 3lžíceMák - semena
- 2lžíceStrouhanka
- 350gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pekáč vytřeme rozpuštěným sádlem a vysypeme strouhankou smíchanou s 2 lžícemi máku.
- 2V misce rozetřeme droždí s cukrem, vmícháme 2 lžíce mouky a 2 lžíce vlažného mléko a necháme vzejít kvásek. Česnek oloupeme a utřeme, slaninu nakrájíme na kostičky.
- 3Brambory nastrouháme, vodu slijeme, a v míse promícháme brambory s mlékem, moukou, rozšlehanými vejci, česnekem, solí, majoránkou a slaninou. Na závěr vmícháme vzešlý kvásek, pečlivě vymácháme a na teple necháme vykynout.
- 4Vykynuté těsto vlijeme do pekáče, posypeme zbylým mákem a necháme ještě 15 minut kynout.
- 5Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.