Litina

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pekáč vytřeme rozpuštěným sádlem a vysypeme strouhankou smíchanou s 2 lžícemi máku.
  • 2
    V misce rozetřeme droždí s cukrem, vmícháme 2 lžíce mouky a 2 lžíce vlažného mléko a necháme vzejít kvásek. Česnek oloupeme a utřeme, slaninu nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Brambory nastrouháme, vodu slijeme, a v míse promícháme brambory s mlékem, moukou, rozšlehanými vejci, česnekem, solí, majoránkou a slaninou. Na závěr vmícháme vzešlý kvásek, pečlivě vymácháme a na teple necháme vykynout.
  • 4
    Vykynuté těsto vlijeme do pekáče, posypeme zbylým mákem a necháme ještě 15 minut kynout.
  • 5
    Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.