Lívance s omáčkou z čerstvých švestek

100 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
14 g
Cukr
84 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 20-25 minut doměkka. Slijeme, horké oloupeme a prolisujeme. Necháme vychladnout. Tvaroh necháme v cedníku důkladně okapat.
  • 2
    Mezitím opláchneme švestky, odstraníme pecky a nakrájíme na malé kousky. Posypeme 150 g cukru, přidáme skořici a hřebíčky. Cca 30 minut necháme odstát, aby pustily šťávu. Poté přilijeme citronovou šťávu a 3-5 lžic vody. Přivedeme k varu a nezakryté zvolna cca 10 min povaříme, dokud se nezačnou švestky rozpadat. Necháme je vychladnout.
  • 3
    Do bramborové hmoty vmícháme tvaroh, vejce, mouku a 25 g cukru. Přidáme citronovou kůru, hrozinky, špetku soli a těsto důkladně propracujeme. Na pomoučené pracovní ploše z něj tvarujeme trojúhelníkové lívanečky o velikosti dlaně.
  • 4
    Ve velké pánvi rozpálíme vždy kousek másla a lívanečky na něm smažíme postupně cca 7 minut po obou stranách dozlatova. Hotové uchováme teplé v troubě předehřáté na 75 °C.
  • 5
    Zbylý cukr smícháme s mletou skořicí, z omáčky vyjmeme celou skořici a hřebíčky.
  • 6
    Lívance rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, doplníme švestkovou omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.