Losos a bylinkové brambory
105 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1kusCibule
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100mililitrůCréme fraiche
- 4lžícePetržel - nať
- 4lžíceKopr čerstvý
- 1kusCitrony
- 500gramůListové těsto
- 650gramůLosos obecný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory nakrájíme co nejvíce na tenko. Povaříme je 2-3 minuty. Poté slijeme.
- 2Cibuli nakrájíme na co netenčí plátky a smažíme ji 10 minut na oleji.
- 3Z citronu nastrouháme kůru.
- 4Petrželku a kopr nasekáme najemno. Smícháme je s vychladlou cibulí, smetanou, créme fraiche, kůrou. Celé to lehce vmícháme k bramborám.
- 5Lososa nakrájíme na filety o délce 3 cm. Osolíme a opepříme.
- 6Těsto rozdělíme na dvě části a z každé vyválíme čtverec o hraně 35 cm. Jeden z těchto čtverců položíme na plech na pečící papír a jednou čtvrtinou bramborové směsi potřeme tento čtverec (přitom necháme okraj 5 cm). Poté rozložíme polovinu lososa na brambory a přikryjeme je další čtvrtinou bramborové směsi. Okraje těsta potřeme vejcem a přeložíme je přes lososa. Okraje zahladíme a můžeme ozdobit vidličkou.
- 7Totéž uděláme s druhým těstem. Necháme 30 minut vychladit.
- 8Pečeme 40 minut na 180 °C. Poté necháme 10 minut odpočívat a můžeme porcovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.