Losos na hořčici s opraženou cuketou
30 min.
Ingredience
- Limetková cuketa
- 10mililitrůOlej olivový
- 500gramůCuketa
- 2mililitryCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMáta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůLosos - filety
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžíceHořčice
- 3mililitryOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Jako první připravíme marinádu. K nastrouhanému zázvoru přidáme hořčici, utřený česnek, med a sójovou omáčku. Vše vyšleháme v marinádu, kterou potřeme naporcované lososí filé. Namarinované filé položíme na plech a vložíme pod vyhřátý gril. Lososa grilujeme z každé strany 10 minut.
- 2Nyní připravíme citronovou cuketu. Na oleji opečeme cuketu. Po 6 minutách opékání přidáme citronovou kůru, šťávu a mátu. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Hotové lososí filé a citronovou cuketu pokládáme na talíře a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.