Losos na jehle s cherry rajčátky
40 min.
Ingredience
- 400gramůLosos - filety
- 3lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMajoránka
- 1kusBazalka
- 1lžičkaHořčice
- 1kusTymián čerstvý
- 16kusůRajčata Cherry
- 8kusůFeferony
- 4kusyŠalotka
- 1kusCitrony
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
12 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Smícháme citronovou šťávu s olejem, hořčicí, solí a pepřem. Do marinády vmícháme nasekané bylinky, kousky lososa v ní marinujeme asi 30 minut.
- 2Rajčata a feferonky omyjeme, šalotky oloupeme, rozpůlíme. Kousky lososa střídavě se všemi surovinami napichujeme na 8 jehel. Zeleninu potřeme zbylou marinádou.
- 3Špízy grilujeme v troubě za častého obracení asi 12 minut.
- 4Na talířích pokrm obložíme dílky omytého citronu. Podáváme s čerstvou bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.