Losos obalený v parmezánové strouhance a omáčka z rajčat a bazalky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme omáčku. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku s česnekem. Přidáme nakrájená rajčata a dochutíme cukrem, pepřem a solí. Rajčata na mírném plameni vaříme. Jakmile rajčatová omáčka zhoustne, přimícháme do ní nasekanou bazalku. Aby bazalka neztratila chuť, hotovou omáčku dále nevaříme.
  • 2
    Lososa zbavíme kůže a kostí a naporcujeme, obalíme ve strouhance smíchané s nastrouhaným parmezánem a namočíme do rozšlehaných vajec, které jsme ochutili solí a pepřem. Nakonec ještě lososa obalíme ve směsi strouhanky a parmezánu.
  • 3
    Potom obaleného lososa smažíme na másle z každé strany asi 4 minuty. Jakmile povrch lososa zezlátne, vyndáme jej z pánve na předem připravený talíř a přebytečný tuk vysušíme papírovými ubrousky.
  • 4
    Hotového lososa servírujeme na talířích. Rajčatovou omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.