Losos obalený v parmezánové strouhance a omáčka z rajčat a bazalky
45 min.
Ingredience
- Račatová omáčka
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusCibule
- 4mililitryOlej olivový
- 2gramyCukr krupice
- 1gramBazalka
- 1gramČesnek
- 700gramůLosos - filety
- 75gramůStrouhanka
- 2gramySýr Parmezán
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 25gramůMáslo čerstvé
- 4mililitryOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme omáčku. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku s česnekem. Přidáme nakrájená rajčata a dochutíme cukrem, pepřem a solí. Rajčata na mírném plameni vaříme. Jakmile rajčatová omáčka zhoustne, přimícháme do ní nasekanou bazalku. Aby bazalka neztratila chuť, hotovou omáčku dále nevaříme.
- 2Lososa zbavíme kůže a kostí a naporcujeme, obalíme ve strouhance smíchané s nastrouhaným parmezánem a namočíme do rozšlehaných vajec, které jsme ochutili solí a pepřem. Nakonec ještě lososa obalíme ve směsi strouhanky a parmezánu.
- 3Potom obaleného lososa smažíme na másle z každé strany asi 4 minuty. Jakmile povrch lososa zezlátne, vyndáme jej z pánve na předem připravený talíř a přebytečný tuk vysušíme papírovými ubrousky.
- 4Hotového lososa servírujeme na talířích. Rajčatovou omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.