Losos s avokádovo-okurkovou salsou
35 min.
Ingredience
- 500gramůLosos - filety
- 2lžícePaprika sladká mletá
- 1lžíceCibule sušená
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaBazalka sušená
- 1lžičkaOregano sušené
- 2lžíceKreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- 2kusyOkurka salátová
- 4lžíceŠalvěj čerstvá
- 1kusCitrony
- 2kusyAvokádo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Olivový olej smícháme s mletou paprikou, sušenou cibulí, solí, oběma pepři, tymiánem, bazalkou a oreganem. Touto směsí potřeme lososa nakrájeného na jednotlivé porce.
- 2Pečeme ho 15-20 minut na 200 °C.
- 3Mezitím si připravíme salsu: avokádo a okurky nakrájíme na malé kostičky a smícháme s citronovou šťávou a nasekanou šalvějí. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 4Lososa podáváme se salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.