Losos s vínem a cuketou
25 min.
Ingredience
- 300gramůCuketa
- 60gramůMáslo čerstvé
- 500gramůLosos - filety
- 60gramůHroznové víno
- 60mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15gramůPetržel - nať
- 90mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cukety a víno omyjeme a pokrájíme na větší kusy. Petrželku opláchneme a nasekáme na menší kusy.
- 2Cuketu uvaříme ve vroucí vodě do změknutí,cca 5 minut, poté slijeme a dáme stranou. Polovinu másla rozpálíme a osmažíme na něm po dobu 5 minut filety a bobule vína, poté přendáme na talíře a přidáme uvařenou cuketu. Do pánve nalijeme víno a 90 ml vody, přidáme zbytek másla, osolíme a opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 1 minutu. Rybu s hrozny a cuketou servírujeme přelitou omáčkou a posypané petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.