Losos se špenátem

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme med, hořčici, šťávu z poloviny citronu a sójovou omáčku. Důkladně vše promícháme, směsí potřeme filety z lososa a necháme stranou odležet půl hodiny.
  • 2
    Mezitím smícháme zbytek šťávy z citonu, olej, chilli a fazole. Špenát důkladně propláchneme a necháme okapat. Pánev rozpálíme, dáme do ní rozpustit máslo a prolisujeme do pánve česnek. Po půl minutě přidáme špenát, při nízké teplotě tři minuty podusíme.
  • 3
    Špenát vyndáme a dáme stranou. Na rozpálenou pánev nyní vložíme lososa, grilujeme dvě minuty z každé strany, dokud není maso měkké a důkladně propečené.
  • 4
    Fazolovou směs namačkáme vidličkou, smícháme se špenátem a dochutíme solí i pepřem dle vlastní chuti. Přidáme k opečenému lososu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.