Losos se špenátem
20 min.
Ingredience
- 10mililitrůOmáčka sójová
- 2lžičkyMed včelí
- 2lžičkyHořčice
- 450gramůLosos - filety
- 400gramůFazole červené sterilované
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme med, hořčici, šťávu z poloviny citronu a sójovou omáčku. Důkladně vše promícháme, směsí potřeme filety z lososa a necháme stranou odležet půl hodiny.
- 2Mezitím smícháme zbytek šťávy z citonu, olej, chilli a fazole. Špenát důkladně propláchneme a necháme okapat. Pánev rozpálíme, dáme do ní rozpustit máslo a prolisujeme do pánve česnek. Po půl minutě přidáme špenát, při nízké teplotě tři minuty podusíme.
- 3Špenát vyndáme a dáme stranou. Na rozpálenou pánev nyní vložíme lososa, grilujeme dvě minuty z každé strany, dokud není maso měkké a důkladně propečené.
- 4Fazolovou směs namačkáme vidličkou, smícháme se špenátem a dochutíme solí i pepřem dle vlastní chuti. Přidáme k opečenému lososu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.