Losos se špenátem 1
35 min.
Ingredience
- 200gramůLosos - filety
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 10mililitrůOlej z vlašských ořechů
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 160gramůBrambory
- 2kusyRajčata
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Filé z lososa očistíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Omyjeme listy špenátu, po okapání je natrháme na hrubé kousky. Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme najemno. Omyjeme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme. Ve slané vodě povaříme brambory, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej z vlašských ořechů, filé z lososa rozdělíme na kousky a z obou stran opečeme. Pak ho uchováme v teple.
- 3Na zbytku tuku na pánvi zlehka osmažíme česnek a cibuli, potom přidáme rajčata, následně uvařené brambory a nakonec vmícháme špenát. Asi minutu za stálého míchání podusíme, aby špenát změkl.
- 4Nakonec špenát okořeníme a spolu s lososem podáváme na dvou hlubokých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.