Losos v listovém těstě
50 min.
Ingredience
- 250gramůListové těsto
- 600gramůLosos - filety
- 40gramůPetržel - nať
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 40mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2gramyMuškátový květ
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůMouka pšeničná T 400
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smícháme nasekanou petržel a šalvěj, 1 lžíci citronové kůry, sůl, bílý pepř a muškátový květ. Pracovní plochu posypeme moukou, listové těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou čtvrtinu rozválíme. Na těsto klademe vždy jeden filet, který pokapeme citronovou šťávou a navršíme na něj připravenou bylinkovou směs. Okraje těsta přes náplň uzavřeme - těsto můžeme vytvarovat dle naší fantazie, třeba jako měšec nebo rybu - a položíme je na plech, vyložený papírem na pečení. Rozšleháme vejce se smetanou a potřeme jím listové těsto. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut dozlatova.
- 2Doplníme listovým salátem s vinaigrette.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.