Losos v listovém těstě

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme nasekanou petržel a šalvěj, 1 lžíci citronové kůry, sůl, bílý pepř a muškátový květ. Pracovní plochu posypeme moukou, listové těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou čtvrtinu rozválíme. Na těsto klademe vždy jeden filet, který pokapeme citronovou šťávou a navršíme na něj připravenou bylinkovou směs. Okraje těsta přes náplň uzavřeme - těsto můžeme vytvarovat dle naší fantazie, třeba jako měšec nebo rybu - a položíme je na plech, vyložený papírem na pečení. Rozšleháme vejce se smetanou a potřeme jím listové těsto. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut dozlatova.
  • 2
    Doplníme listovým salátem s vinaigrette.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.