Losos v soli a paprikový krém
120 min.
Ingredience
- Paprikový krém
- 50gramůSardelová očka
- 2mililitryOlej olivový
- 1gramRozmarýn čerstvý
- 3kusyPaprika červená
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1gramČesnek
- 5mililitrůVoda pitná
- 1gramRozmarýn čerstvý
- 1kusCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kilogramůSůl
- 2,5kilogramyLosos obecný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
949 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do pekáčku vložíme alobal. Alobal by měl být přes okraje pekáčku vyšší. Do pekáčku s alobalem vsypeme polovinou soli. Na vrstvu soli položíme lososa. Břišní dutinu lososa vyplníme kolečky citronu a rozmarýnem. Aby citron s rozmarýnem nevypadávaly, okraje břišní dutiny "sešijeme" párátky.
- 2Nyní lososa zasypeme druhou polovinou soli. Poté okapeme vodou a vše zabalíme do alobalu. Lososa pečeme na 180°C 90 minut.
- 3Než lososa upečeme, pustíme se do přípravy krému.
- 4Plátky paprik, česneku a rozmarýn pokapeme olejem a ugrilujeme do změknutí. Papriky grilujeme slupkou nahoru. Poté vše necháme vychladnout. Jakmile zelenina zchladne, sloupneme z paprik slupku.
- 5Papriky bez slupky, česnek, rozmarýn, olej a sardelová očka rozmixujeme. Do hotového krému zamícháme smetanu a nakonec dle chuti osolíme a opepříme.
- 6Upečeného lososa naporcujeme a podáváme s paprikovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.