Losos v soli a paprikový krém

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
949 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pekáčku vložíme alobal. Alobal by měl být přes okraje pekáčku vyšší. Do pekáčku s alobalem vsypeme polovinou soli. Na vrstvu soli položíme lososa. Břišní dutinu lososa vyplníme kolečky citronu a rozmarýnem. Aby citron s rozmarýnem nevypadávaly, okraje břišní dutiny "sešijeme" párátky.
  • 2
    Nyní lososa zasypeme druhou polovinou soli. Poté okapeme vodou a vše zabalíme do alobalu. Lososa pečeme na 180°C 90 minut.
  • 3
    Než lososa upečeme, pustíme se do přípravy krému.
  • 4
    Plátky paprik, česneku a rozmarýn pokapeme olejem a ugrilujeme do změknutí. Papriky grilujeme slupkou nahoru. Poté vše necháme vychladnout. Jakmile zelenina zchladne, sloupneme z paprik slupku.
  • 5
    Papriky bez slupky, česnek, rozmarýn, olej a sardelová očka rozmixujeme. Do hotového krému zamícháme smetanu a nakonec dle chuti osolíme a opepříme.
  • 6
    Upečeného lososa naporcujeme a podáváme s paprikovým krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.