Losos ve smetanové omáčce s těstovinami
30 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Conchiglie
- 30gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCibulka jarní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 450gramůLosos ve vlastní šťávě
- 40gramůPetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
763 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2Nakrájenou cibulku a drcený česnek smažíme na slabém ohni na másle asi 3 minuty do změknutí. Poprášíme moukou a ještě asi 1 minutu mícháme. V jiné nádobě smícháme mléko a zakysanou smetanu a směs za stálého míchání postupně nalijeme na cibuli. Omáčku mícháme při střední teplotě ještě asi 3 minuty, až se začne vařit a zhoustne.
- 3Do omáčky dáme lososa a petrželku a za stálého míchání je prohřejeme. Potom přidáme okapané těstoviny a zamícháme. Před podáváním pokrm ochutíme citronovou šťávou a dochutíme pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.