Losos ve smetanové omáčce s těstovinami

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
763 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
  • 2
    Nakrájenou cibulku a drcený česnek smažíme na slabém ohni na másle asi 3 minuty do změknutí. Poprášíme moukou a ještě asi 1 minutu mícháme. V jiné nádobě smícháme mléko a zakysanou smetanu a směs za stálého míchání postupně nalijeme na cibuli. Omáčku mícháme při střední teplotě ještě asi 3 minuty, až se začne vařit a zhoustne.
  • 3
    Do omáčky dáme lososa a petrželku a za stálého míchání je prohřejeme. Potom přidáme okapané těstoviny a zamícháme. Před podáváním pokrm ochutíme citronovou šťávou a dochutíme pepřem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.