Lososí plátky Régence

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si uvaříme knedlíčky.
  • 2
    Rybí maso rozmělníme, smícháme se žloutkem a vejcem, přisypeme strouhanku navlhčenou smetanou, mouku, sůl, pepř, posekanou šalotku, prolisovaný česnek a špetku muškátového oříšku. Vše dobře promícháme, vytvoříme knedlíčky, které 2 minuty zavaříme ve slané vodě. Dáme zatím stranou a udržujeme teplé.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a mrkev, restujeme 2 minuty a stáhneme z ohně.
  • 4
    Do hrnce vložíme plátky lososa, přisypeme zeleninu z pánve, dále pak, bobkový list, tymián, posekanou petrželku, sůl a pepř. Zalijeme bílým vínem a povaříme 10 minut. Plátky scedíme a necháme okapat.
  • 5
    Plátky lososa upravíme na talíře, obložíme rybími knedlíčky, orestovanými žampiony a přelijeme bešamelem, do kterého jsme vmíchali rybí omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.