Lososí plátky Régence
35 min.
Ingredience
- Knedlíčky
- 1stroužekČesnek
- 150gramůFilé rybí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůŠalotka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůStrouhanka
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 20mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- Lososí plátky
- 60gramůCibule
- 600gramůLosos - filety
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVíno bílé
- 160gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůBešamel
- 20mililitrůOmáčka rybí
- 60gramůMrkev kořen
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si uvaříme knedlíčky.
- 2Rybí maso rozmělníme, smícháme se žloutkem a vejcem, přisypeme strouhanku navlhčenou smetanou, mouku, sůl, pepř, posekanou šalotku, prolisovaný česnek a špetku muškátového oříšku. Vše dobře promícháme, vytvoříme knedlíčky, které 2 minuty zavaříme ve slané vodě. Dáme zatím stranou a udržujeme teplé.
- 3Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a mrkev, restujeme 2 minuty a stáhneme z ohně.
- 4Do hrnce vložíme plátky lososa, přisypeme zeleninu z pánve, dále pak, bobkový list, tymián, posekanou petrželku, sůl a pepř. Zalijeme bílým vínem a povaříme 10 minut. Plátky scedíme a necháme okapat.
- 5Plátky lososa upravíme na talíře, obložíme rybími knedlíčky, orestovanými žampiony a přelijeme bešamelem, do kterého jsme vmíchali rybí omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.