Lososová omeleta se zeleninou
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusCitrony
- 8kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKopr čerstvý
- 250gramůLosos - filety
- 3kusyTymián čerstvý
- 2lžícePetržel - nať
- 5kusůPepř černý celý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 120gramůHrášek mražený
- 180gramůChřest zelený
- 1kusSalát hlávkový
- 1stroužekČesnek
- 90gramůKarotka baby
- 6lžičekSmetana zakysaná 14%
- 0,5kusCeler řapíkatý
- 0,5kusMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci necháme přejít varem lososa, kterého jsme zbavili kostí a stáhli kůži. Povaříme se snítkou petržele, tymiánu, nakrájenou menší cibulí, pokrájenou polovinou řapíku celeru, nakrájenou mrkví, zrnky pepře. Poté hrnec necháme asi pět minut odstát. Maso z vývaru vyndáme a rozebereme na kousky. Vývar nepoužijeme.
- 2V osolené vodě dvě minuty vaříme pokrájený chřest. Poté jej rychle zchladíme vodou, scedíme a odložíme. Ve vývaru z chřestu povaříme rozpůlenou mladou mrkev, po pěti minutách ji v cedníku prolijeme studenou vodou, scedíme a odložíme.
- 3Máslo rozpustíme na pánvi s ohnivzdorným držadlem, na másle restujeme kolečka cibule, dokud nezměknou, poté přidáme pokrájený česnek a dvě snítky tymiánu. Po minutě restování přidáme odloženou mrkev, chřest a hrášek. Směs řádně prohřejeme. Do směsi vmícháme našlehaná vejce, posekanou petrželovou nať a kopr, kousky lososa, ochutíme pepřem, solí a pod poklicí řádně prohřejeme, poté vložíme pod gril a zhruba pět minut grilujeme, dokud omeleta nezezlátne.
- 4Omelety nakrájíme na trojúhelníky a horké servírujeme s dílky citronu, kysanou smetanou, hlávkovým salátem a pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.