Lososová pánev
20 min.
Ingredience
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 800gramůLosos - filety
- 500gramůRýže předvařená (parboiled)
- 120gramůPaprika červená
- 200gramůPórek
- 40mililitrůOlej olivový
- 200mililitrůVývar rybí
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10mililitrůOlej sezamový
- 5gramůKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
22 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme, papričky rozpůlíme, odstraníme jadérka, nakrájíme na proužky, pórek na kolečka. Olej zahřejeme, připravenou zeleninu osmahneme, podlijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem, kari a sezamovým olejem a 8-10 minut povaříme. Lososa naporcujeme, osolíme, opepříme a 3 minuty po každé straně na zbývajícím oleji opečeme. Rýži vmícháme do hrnce se zeleninou a prohřejeme, rozdělíme na talíře, nahoru položíme porce lososa a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.