Lososová terina s hráškem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté plátky lososa vložíme do mírně osolené vařící vody a povaříme ho přibližně 5-7 minut. Pak lososa vyjmeme, pokrájíme a dáme do vysoké nádoby. Přidáme šlehačku, sůl, pepř, papriku, vajíčka a vše tyčovým mixerem rozmixujeme. Omyjeme petrželku, pažitku a šťovík, bylinky necháme odkapat, pokrájíme je a přidáme k lososu s koňakem a znovu vše mixujeme s lososem. Vznikne nám hladká jemná paštika.
  • 2
    Zelený mražený hráček si zvlášť povaříme v osolené vodě. Vaříme ho jen 3 minuty, pak ho scedíme, oddělíme třetinu a zbytek rozmixujeme v druhé míse.
  • 3
    Nádobu na terinu vymažeme máslem a naplníme do poloviny paštikovou hmotou. Doprostřed po celé délce formy položíme rozmixovaný hrášek tak, abychom vytvořili zelený "tunel", do něj rozložíme celé kuličky hrášku. Vše pokryjeme druhou polovinou paštikové hmoty, terinu zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180 °C 1 hodinu.
  • 4
    Upečenou paštiku necháme v nádobě vychladnout, pak ji dáme do chladničky a servírujeme až druhý den s plátky chemicky neošetřeného citronu.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.