Lososová terina s hráškem
100 min.
Ingredience
- na ozdobu
- vařený hrášek
- 500gramůHrášek mražený
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 6kusůVejce slepičí
- 400gramůLosos obecný
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžíceŠťovík
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Omyté plátky lososa vložíme do mírně osolené vařící vody a povaříme ho přibližně 5-7 minut. Pak lososa vyjmeme, pokrájíme a dáme do vysoké nádoby. Přidáme šlehačku, sůl, pepř, papriku, vajíčka a vše tyčovým mixerem rozmixujeme. Omyjeme petrželku, pažitku a šťovík, bylinky necháme odkapat, pokrájíme je a přidáme k lososu s koňakem a znovu vše mixujeme s lososem. Vznikne nám hladká jemná paštika.
- 2Zelený mražený hráček si zvlášť povaříme v osolené vodě. Vaříme ho jen 3 minuty, pak ho scedíme, oddělíme třetinu a zbytek rozmixujeme v druhé míse.
- 3Nádobu na terinu vymažeme máslem a naplníme do poloviny paštikovou hmotou. Doprostřed po celé délce formy položíme rozmixovaný hrášek tak, abychom vytvořili zelený "tunel", do něj rozložíme celé kuličky hrášku. Vše pokryjeme druhou polovinou paštikové hmoty, terinu zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180 °C 1 hodinu.
- 4Upečenou paštiku necháme v nádobě vychladnout, pak ji dáme do chladničky a servírujeme až druhý den s plátky chemicky neošetřeného citronu.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.