Lososové filety v černém pepři s artyčoky a salátem
21 min.
Ingredience
- Artyčoková směs
- Losos
- 20gramůPepř černý celý
- 400gramůLosos - filety
- 10gramůSůl
- 30gramůCukr krupice
- 20gramůKopr čerstvý
- Salát
- 150mililitrůOcet vinný
- 200mililitrůVoda pitná
- 30gramůCukr krupice
- 10gramůSůl
- 300gramůČerný kořen
- 100gramůMandarinky
- 100gramůOkurka salátová
- 60gramůŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Filety z lososa nakrájíme na tenké plátky, kopr posekáme najemno. Pánev nasucho rozpálíme, přisypeme celý pepř a opékáme, dokud nezačne vonět, Pánev odstavíme a pepř nahrubo semeleme. Plátky lososa obalíme v pepří, potravinářskou fólii rozložíme, posypeme solí smíchanou s cukrem, koprem, poklademe plátky lososa, zabalíme do fólie a necháme v lednici asi 4 hodiny uležet.
- 2Černý kořen nakrájíme na kostičky, salátovou okurku rozřízneme, vyškrábneme z ní semínka a nakrájíme na plátky, mandarinky oloupeme a rozebereme na jednotlivé dílky. Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přisypeme cukr, sůl a jen lehce zahřejeme, aby se cukr se solí rozpustil. Přisypeme černý kořen a necháme vychladnout. Kořen scedíme, nasypeme do mísy, přidáme okurku, mandarinky, nadrobno nakrájenou šalotku a necháme v lednici vychladit.
- 3Do mixéru nasypeme artyčoky, olivy bez pecek, česnek, zakápneme olejem a rozmixujeme.
- 4Doprostřed talířku navrstvíme artyčokovou směs, přiložíme plátky lososa, doplníme salátem z černého kořene a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 7. 2017
Lososové filety v černém pepři s artyčoky a salátem
To musíme doma určitě vyzkoušet 😉