Lososové závitky s plněným vejcem
35 min.
Ingredience
- 100gramůPstruh uzený
- 150gramůZakysaná smetana
- 200gramůLosos uzený
- 4lžíceKaviár
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžícePažitka
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
250 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut), zchladíme a oloupeme.
- 2Plátky uzeného pstruha rozmělníme se 100 g zakysané smetany, přidáme lžíci nasekané pažitky a směsí potřeme plátky lososa. Přidáme trochu kaviáru, zavineme do závitků a necháme vychladit.
- 3Vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme a prolisujeme sítem. Rozetřeme je se zbylou smetanou a hořčicí, přidáme zbylou pažitku, petrželku a kopr. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Hmotou naplníme půlky bílků.
- 4Závitky šikmo nakrájíme a spolu s půlkami vajec upravíme na talířky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.