Lososový gratin s pažitkou

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme bílou omáčku. V kastrolu rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a za stálého míchání připravíme jíšku. Kastrol sundáme ze sporáku, přimícháme bílé víno, muškátový oříšek, sůl a hořčici.
  • 2
    Poté přilijeme mléko, kastrol vrátíme na sporák a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme z plotny, přimícháme najemno nasekanou pažitku a přelijeme do zapékací mísy.
  • 3
    Brambory omyjeme a nakrájíme na kolečka. Lososa očistíme, nakrájíme na proužky a přimícháme do omáčky.
  • 4
    Omáčku s lososem zakryjeme vrstvou brambor, zakápneme česnekovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi 50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.