Lososový koláč se špenátem
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 90gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 100gramůMouka polohrubá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůLosos - filety
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej rostlinný
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 0,25lžičkaRozmarýn sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
33 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh uhněteme s moukou, máslem a špetkou soli. Necháme asi 30 minut odpočinout.
- 2Omyté porce lososa nakrájíme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme rozmrazený špenát a podusíme 3 minuty. Dále přidáme ovčí sýr a rozmarýn, osolíme a opepříme. Když se odpaří všechna tekutina, vmícháme nudličky lososa.
- 3Máslem vymazanou rozevírací formu naplníme tvarohovým těstem. Korpus předpečeme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě. Potom na korpus rozprostřeme lososovou náplň se špenátem, zalijeme rozšlehaným vejce a pečeme 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.