Lotrinské kuře s pórkovou nádivkou

145 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
56 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme pórkovou nádivku: bílou veku rozkrájíme na kostky, v misce zalijeme mlékem a necháme všechnu tekutinu vsáknout. Oloupaný česnek prolisujeme, očistíme velký pórek a pokrájíme ho na kolečka. Česnek s pórkem orestujeme v pánvi na rozehřátém másle do změknutí a necháme vystydnout. Nakonec na veku v misce nalijeme rozšlehané vejce, přidáme pepř, sůl i orestovaný pórek. Nádivku důkladně promícháme.
  • 2
    Očištěné kuře osolíme, opepříme, lžící naplníme nádivku, otvor uzavřeme jehlicemi a kuře úhledně svážeme potravinářským provázkem.
  • 3
    Připravené kuře dáme na pekáč, přelijeme suchým bílým vínem a olejem. Pečme v troubě (předehřáté na 180°C) po dobu 1½ - 1¾ hodiny do zlatova. Pekáč vyndáme z trouby, zakryjeme a necháme čtvrt hodiny odpočinout.
  • 4
    Naporcované kuře podáváme přelité výpekem a posypané sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.