Lotrinské kuře s pórkovou nádivkou
145 min.
Ingredience
- 150gramůVeka
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- 1kusPórek
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 200mililitrůVíno bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 1000gramůKuře
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
56 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme pórkovou nádivku: bílou veku rozkrájíme na kostky, v misce zalijeme mlékem a necháme všechnu tekutinu vsáknout. Oloupaný česnek prolisujeme, očistíme velký pórek a pokrájíme ho na kolečka. Česnek s pórkem orestujeme v pánvi na rozehřátém másle do změknutí a necháme vystydnout. Nakonec na veku v misce nalijeme rozšlehané vejce, přidáme pepř, sůl i orestovaný pórek. Nádivku důkladně promícháme.
- 2Očištěné kuře osolíme, opepříme, lžící naplníme nádivku, otvor uzavřeme jehlicemi a kuře úhledně svážeme potravinářským provázkem.
- 3Připravené kuře dáme na pekáč, přelijeme suchým bílým vínem a olejem. Pečme v troubě (předehřáté na 180°C) po dobu 1½ - 1¾ hodiny do zlatova. Pekáč vyndáme z trouby, zakryjeme a necháme čtvrt hodiny odpočinout.
- 4Naporcované kuře podáváme přelité výpekem a posypané sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.