Luhačovický špaček z mletého masa

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
806 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, vejce, mletou papriku, sůl, pepř a strouhanku. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Ze směsi tvarujeme oválné širší řízky, které z jedné strany potřeme hořčicí. Do středu řízku položíme dávku oloupané klobásy a plátek zavineme. Každý závitek zabalíme do slaniny, nakrájené na tenké plátky. Upevníme párátky.
  • 3
    Závitky narovnáme do pekáče vymazaného tukem a zapečeme je v troubě. Před dopečením každý závitek zdobíme proužkem z kečupu.
  • 4
    Při podávání podléváme každou porci výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.