Lusky fazolí s mandlemi
45 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 90gramůCibule
- 24mililitrůOlej olivový
- 5gramůSaturejka
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mandle opražíme na rozpálené pánvi bez použití oleje.
- 2Lusky omyjeme a necháme 10 minut povařit ve vroucí osolené vodě.
- 3Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 4Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Poté jí osmahneme na rozpáleném oleji.
- 5Necháme zezlátnout, poté přidáme polovinu mandlí a fazolové lusky.
- 6Osolíme, opepříme, posypeme nasekanou saturejkou. Necháme prohřát a odstavíme z plotny.
- 712 ml oleje smícháme se smetanou, zbytkem mandlí. Osolíme a opepříme. Necháme ohřát.
- 8Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.