Lyonská telecí játra

20 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Omytá a očištěná játra nakrájíme na plátky, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce. Vložíme je do másla a smažíme po každé straně 2 minuty. Játra vyjmeme na nahřátou mísu, přikryjeme a necháme na teplém místě.
  • 2
    Do pánve přidáme zbylé máslo, vsypeme na něj oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji osmahneme. Přilijeme ocet a šťávu od pečení jater, ale nevaříme.
  • 3
    Játra osolíme, pokryjeme cibulkou, polijeme šťávou a nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.