Lyonská telecí játra
20 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 600gramůJátra telecí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Omytá a očištěná játra nakrájíme na plátky, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce. Vložíme je do másla a smažíme po každé straně 2 minuty. Játra vyjmeme na nahřátou mísu, přikryjeme a necháme na teplém místě.
- 2Do pánve přidáme zbylé máslo, vsypeme na něj oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji osmahneme. Přilijeme ocet a šťávu od pečení jater, ale nevaříme.
- 3Játra osolíme, pokryjeme cibulkou, polijeme šťávou a nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.