Macaroni se sýrem

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1097 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
62 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 2
    Přivedeme k varu mléko, smetanu, bobkový list, hřebíček a skořici a poté odstavíme. Necháme 10min odpočinout a přecedíme.
  • 3
    Slaninu nakrájíme nadrobno a orestujeme dokřupava. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, prohřejeme asi 1min a odstavíme. Za stálého míchání přiléváme směs mléka a smetany a zahříváme až omáčka zhoustne. Přivedeme k varu, cca 2min provaříme, odstavíme, přidáme polovinu nastrouhaného čedaru, polovinu strouhaného parmazánu, ochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Zalijeme omáčkou, promícháme, navrstvíme do zapékacím mísy, posypeme směsí strouhanky se slaninou a zbylými sýry. Zapečeme 15-20min dozlatova a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.