Macaroni se sýrem
55 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 1kusHřebíček
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSýr Čedar
- 80gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 375gramůŠpagety, Makarony
- 500mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2plátkyAnglická slanina
- 0,5kusSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1097 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
62 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Přivedeme k varu mléko, smetanu, bobkový list, hřebíček a skořici a poté odstavíme. Necháme 10min odpočinout a přecedíme.
- 3Slaninu nakrájíme nadrobno a orestujeme dokřupava. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, prohřejeme asi 1min a odstavíme. Za stálého míchání přiléváme směs mléka a smetany a zahříváme až omáčka zhoustne. Přivedeme k varu, cca 2min provaříme, odstavíme, přidáme polovinu nastrouhaného čedaru, polovinu strouhaného parmazánu, ochutíme solí a pepřem.
- 4Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Zalijeme omáčkou, promícháme, navrstvíme do zapékacím mísy, posypeme směsí strouhanky se slaninou a zbylými sýry. Zapečeme 15-20min dozlatova a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.