Madagaskarské perličky
70 min.
Ingredience
- 175gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVanilkový lusk
- 600gramůPerlička
- 40gramůCukr krupice
- 80gramůPomeranče
- 100mililitrůRum
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůCitrony
- 1500gramůJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Čtyři jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, rozčtvrtíme.
- 2Máslo necháme rozehřát a 5 minut na něm opékáme jablka. Přidáme 2 pokrájené vanilkové lusky, osolíme, opepříme.
- 3Jablky naplníme perličky. Maso potřeme tukem, osolíme a opepříme, přendáme na vymazaný plech.
- 4Pečeme při 265 °C 20 minut.
- 5Poté perličky i s vypečenou šťávou přendáme do hrnce, necháme 20 minut vařit.
- 6Připravíme si karamelovou omáčku. Cukr rozpustíme s troškou vody na mírném ohni.
- 7V momentě, kdy je omáčka tmavě krémová, přilijeme šťávu z pomerančů a citrónů, zředíme trochou vody a přidáme zbytek vanilky. Necháme 10 minut povařit.
- 8Oloupeme zbytek jablek, vyjmeme jádřince a rozčtvrtíme je. Necháme zprudka opéct na másle.
- 9Jablka přendáme na talíř, pokapeme rumem a flambujeme. Na flambovaná jablka přendáme perličky, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.