Madagaskarské perličky

70 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, rozčtvrtíme.
  • 2
    Máslo necháme rozehřát a 5 minut na něm opékáme jablka. Přidáme 2 pokrájené vanilkové lusky, osolíme, opepříme.
  • 3
    Jablky naplníme perličky. Maso potřeme tukem, osolíme a opepříme, přendáme na vymazaný plech.
  • 4
    Pečeme při 265 °C 20 minut.
  • 5
    Poté perličky i s vypečenou šťávou přendáme do hrnce, necháme 20 minut vařit.
  • 6
    Připravíme si karamelovou omáčku. Cukr rozpustíme s troškou vody na mírném ohni.
  • 7
    V momentě, kdy je omáčka tmavě krémová, přilijeme šťávu z pomerančů a citrónů, zředíme trochou vody a přidáme zbytek vanilky. Necháme 10 minut povařit.
  • 8
    Oloupeme zbytek jablek, vyjmeme jádřince a rozčtvrtíme je. Necháme zprudka opéct na másle.
  • 9
    Jablka přendáme na talíř, pokapeme rumem a flambujeme. Na flambovaná jablka přendáme perličky, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.