Maďarské sváteční krůtí paličky pečené v zelenině
150 min.
Ingredience
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 600gramůBrambory
- 1kusCibule
- 1lžičkaJalovec
- 1lžíceMajoránka
- 1,2kilogramyKrůtí stehna
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
31 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Papriky, (červenou, zelenou a žlutou), rozkrojíme, zbavíme semen i stopek, nakrájíme na proužky, oloupané brambory a velkou oloupanou cibuli na kostičky. Deset jalovcových kuliček ve hmoždíři nadrtíme, nasekáme čerstvou majoránku.
- 2V zapékací míse na střední teplotu rozehřejeme olej, vložíme krůtí paličky s jalovcem a maso opečeme ze všech stran do zlatohněda. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme majoránku, papriky, brambory s konzervovanými krájenými rajčaty, zalijeme vývarem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C.
- 3Pečeme odkryté 100 minut. Asi 10 minut před dopečením vyndáme maso, směs v zapékací míse zalijeme zakysanou smetanou. Maso poté vrátíme zpět a vše ještě zapečeme.
- 4Hotové paličky naporcujeme, pokrm rozdělíme na talíře. Ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.