Maharádžovy krevety na česneku s chilli paprikou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
18 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety oloupeme, odstraníme hlavy, na hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko, dobře je omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu odkapat. Potom je dáme do mísy, přidáme k nim 4 ks rozmačkaného česneku, nastrouhaný zázvor, kurkumu, třtinový cukr, 1 lžičku tamarindové pasty, sůl, mleté chilli, olivový olej. Vše promícháme a krevety necháme marinovat 15-20 minut.
  • 2
    Pažitku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme stranou. Dva kusy zelené chilli papričky zbavíme semen a propláchneme pod tekoucí vodou. Omytou červenou chilli papričku, zbavenou semen, nakrájíme na tenké proužky. Česnek pokrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Ve woku na rozpáleném oleji krátce orestujeme česnek s pokrájenou červenou chilli papričkou a celými zelenými papričkami, poté k nim přidáme krevety s marinádou, mícháme a smažíme 2-3 minuty dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, necháme vše přejít varem a dochutíme solí.
  • 4
    Maharádžovy krevety se šťávou podáváme s dušenou rýží posypanou pažitkou.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.