Maharádžovy krevety na česneku s chilli paprikou
35 min.
Ingredience
- marináda
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1lžičkaTamarindová pasta
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžíceZázvor celý
- 4kusyČesnek
- 0,5lžičkaKurkuma
- příloha
- 800gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusChilli paprička
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1,5decilitryKokosové mléko
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
18 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krevety oloupeme, odstraníme hlavy, na hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko, dobře je omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu odkapat. Potom je dáme do mísy, přidáme k nim 4 ks rozmačkaného česneku, nastrouhaný zázvor, kurkumu, třtinový cukr, 1 lžičku tamarindové pasty, sůl, mleté chilli, olivový olej. Vše promícháme a krevety necháme marinovat 15-20 minut.
- 2Pažitku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme stranou. Dva kusy zelené chilli papričky zbavíme semen a propláchneme pod tekoucí vodou. Omytou červenou chilli papričku, zbavenou semen, nakrájíme na tenké proužky. Česnek pokrájíme na tenké plátky.
- 3Ve woku na rozpáleném oleji krátce orestujeme česnek s pokrájenou červenou chilli papričkou a celými zelenými papričkami, poté k nim přidáme krevety s marinádou, mícháme a smažíme 2-3 minuty dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, necháme vše přejít varem a dochutíme solí.
- 4Maharádžovy krevety se šťávou podáváme s dušenou rýží posypanou pažitkou.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.