Majonéza připravovaná z vařených vajec
25 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 3lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůOlej z pšeničných klíčků
- 10gramůPažitka
- 1kusRajčata
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
268 mg
Cukr
686 mg
Postup přípravy
- 1Vejce si v osolené vodě uvaříme natvrdo. Necháme zchladit ve studené vodě a potom oloupeme skořápky. Nakrojíme všechny bílky a z vajec opatrně vyndáme žloutky. Potom bílky posekáme nadrobno. Žloutky buď prolisujeme přes síto nebo nastrouháme. K prolisovaným nebo strouhaným žloutkům přidáme lžičku hořčice a 3 lžíce citronové šťávy. Osolíme a opepříme a rozšleháme. Pak po troškách přiléváme olej a zašleháváme ho do hmoty, dokud se nevytvoří hustý krém.
- 2Najemno posekáme pažitku. Rajče omyjeme, osušíme, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a dužninu nasekáme na velmi drobné kostičky. Nasekané vaječné bílky, posekané rajče a pažitku vmícháme do majonézy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.