Majonéza se zeleninou
15 min.
Ingredience
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 300mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžíceStrouhanka
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaSůl mořská
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1450 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
158 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
381 mg
Cukr
585 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve nadrobno nakrájíme česnek, který pak špičkou nože rozetřeme na pastu. Spolu se žloutky mixujeme, dokud se důkladně nespojí. Za stálého míchání přidáváme tenkým praménkem olivový olej, aby vznikla hustá majonéza.
- 2Přidáme lžíci citronové šťávy a strouhanku a ještě krátce promixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a případně ještě dochutíme citronovou šťávou.
- 3Omáčku přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou folií a vložíme do lednice, kde nám vydrží až 7 dní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.