Majonéza se zeleninou

15 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1450 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
158 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
381 mg
Cukr
585 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve nadrobno nakrájíme česnek, který pak špičkou nože rozetřeme na pastu. Spolu se žloutky mixujeme, dokud se důkladně nespojí. Za stálého míchání přidáváme tenkým praménkem olivový olej, aby vznikla hustá majonéza.
  • 2
    Přidáme lžíci citronové šťávy a strouhanku a ještě krátce promixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a případně ještě dochutíme citronovou šťávou.
  • 3
    Omáčku přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou folií a vložíme do lednice, kde nám vydrží až 7 dní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.