Majonéza z měkkého tvarohu
10 min.
Ingredience
- 100gramůTvaroh tučný
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceOlej rostlinný
- 5lžicMléko plnotučné
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1V míse rozšleháme tvaroh s mlékem a se žloutky. Za stálého šlehání po kapkách přiléváme olej a šleháme dál do zhoustnutí.
- 2Směs osolíme, opepříme a podle chuti přidáme hořčici a ocet.
- 3Majonézu použijeme ihned po přípravě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.