Majorská mrkvová polévka
35 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 300mililitrůPomerančová šťáva
- 80gramůSýr Ricotta
- 1lžíceZakysaná smetana
- 2lžičkySůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramMrkev kořen
- 15gramůPažitka
- 1,5litryVývar zeleninový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na rozpuštěném másle zesklovatíme cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, asi 1 minutu restujeme.
- 2Poté mrkev zalijeme vývarem, přidáme špetku cukru a za občasného míchání přivedeme do varu. Zmírníme teplotu a pod pokličkou necháme dovařit.
- 3Po uvaření sejmeme z ohně,zalijeme pomerančovou šťávou a jemně rozmixujeme. Poté zahustíme termizovaným sýrem a lžící smetany a prohřejeme. Dochutíme strouhanou pomerančovou kůrou, solí a pepřem.
- 4Jednotlivé porce zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.