Makaronový nákyp s ovčím sýrem a špenátem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 250gramůŠpagety, Makarony
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 3kusyRajčata
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- 100gramůSýr Gouda 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
- 2V pánvi na rozehřátém oleji opečeme oloupanou, nasekanou cibuli, česnek a rozmražený špenát. Osolíme a opepříme.
- 3Pekáč vyložíme pečicím papírem a postupně do něj klademe vrstvu makaronů, špenátu, na kostičky nakrájeného ovčího sýra a omytých, na osminky nakrájených rajčat. Vrchní vrstvu tvoří makarony.
- 4Vše zalijeme mlékem rozšlehaným se smetanou, vejci, solí a pepřem. Povrch posypeme nastrouhanou goudou.
- 5Nákyp zapékáme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.