Makarony alla Carbonara
30 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůSlanina vepřová
- 1stroužekČesnek
- 4kusyVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůPetržel - nať
- 125gramůSýr Parmezán
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
969 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
45 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu.
- 2Nudličky slaniny dáme na pánev a mírně zahříváme 7 minut, až začne pouštět tuk, potom zvýšíme teplotu. Přidáme česnek a škvaříme, až je slanina křupavá.
- 3Do mísy rozklepneme vejce. Nalijeme je na slaninu s česnekem. Přidáme smetanu, parmezán, osolíme a opepříme. Mícháme zvolna dohusta.
- 4Těstoviny scedíme a vrátíme je do nádoby po vaření. Ihned je promícháme s míchanými vejci se smetanou.
- 5Podáváme zdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.