Makarony alla Carbonara

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
969 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
45 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu.
  • 2
    Nudličky slaniny dáme na pánev a mírně zahříváme 7 minut, až začne pouštět tuk, potom zvýšíme teplotu. Přidáme česnek a škvaříme, až je slanina křupavá.
  • 3
    Do mísy rozklepneme vejce. Nalijeme je na slaninu s česnekem. Přidáme smetanu, parmezán, osolíme a opepříme. Mícháme zvolna dohusta.
  • 4
    Těstoviny scedíme a vrátíme je do nádoby po vaření. Ihned je promícháme s míchanými vejci se smetanou.
  • 5
    Podáváme zdobené petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.