Makarony s ančovičkami a olivami
20 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyČesnek
- 180gramůAnglická slanina
- 230gramůŽampiony čerstvé
- 5kusůAnčovička - filety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5litrůVoda pitná
- 150gramůOlivy černé
- 30gramůSýr Parmezán
- 400gramůTěstoviny Linguine
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi rozehřejeme olej, do kterého vložíme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a vše osmahneme asi 5 minut. Nakrájíme si na plátky žampiony, ančovičky, olivy a přidáme do pánve. Dle chuti osolíme, opepříme a dusíme 5 minut. Mezitím si ve větším hrnci uvaříme těstoviny. Pak je důkladně scedíme a udržujeme v teple. Přimícháme směs a na talíři ještě posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.